logo

Releasenotes Versie 4.6

Releasedatum: 14 november 2017 - Bekijk andere releasenotes


Volgorde van oefenen

Bij het klaarzetten van oefeningen bepaalde het portaal altijd zelf de volgorde waarin de patiënt de oefeningen te zien kreeg. Op basis van de naam van de categorie en de oefening zelf werden de oefeningen gesorteerd getoond. In Versie 4.6 is dat aangepast. Als behandelaar heb je hier nu zelf invloed op. De oefeningen worden nu getoond in de volgorde waarin ze zijn 'aangevinkt'. In het weekoverzicht boven aan de pagina zijn de toegewezen oefeningen ook naar andere posities te slepen. Hierdoor heeft de behandelaar nog meer invloed op de manier waarop de patiënt zijn of haar oefeningen uitvoert.

Beschikbare oefeningen
De oefeningen waaruit een behandelaar kan kiezen worden bepaald door de doelgroepen die gekoppeld zijn aan de patiënt. Bij het configureren van de doelgroepen kan er nu ook gekozen dat niet een selectie maar juist alle aanwezige oefeningen beschikbaar moeten zijn voor de patiënt. Hierdoor is het niet meer nodig om soms wel 5 of 6 doelgroepen te starten voor een patiënt.


Uitvoeren van oefeningen

De dialoog die patiënten gebruiken voor het uitvoeren van oefeningen is ook aangepast. De weergave is een stuk rustiger geworden waardoor de patiënt in één oogopslag kan zien wat er verwacht wordt. Zo zijn de uitgevoerde oefeningen nu voorzien van een duidelijk vinkje. Voorheen stonden deze aan de rechterkant in een aparte opsomming wat de dialoog wat rommelig maakte.

Voorheen was er de optie om aan te geven dat een oefening uitgevoerd moest worden met 'hulp van een derde'. Het bleek dat dit vrijwel nooit gebruikt werd. Deze optie heeft daarom geen plaats meer gekregen in deze nieuw vorm gegeven dialoog.

Updates vanuit de Marktplaats

De inhoud van de oefeningen in de Marktplaats wordt regelmatig aangepast. Soms gaat het om het herstellen van een typefout of het verduidelijken van instructies maar we vervangen ook regelmatig filmpjes en zoekcriteria. Elke organisatie heeft zijn eigen database met oefeningen. De wijzigingen die wij doorvoeren in de Marktplaats worden niet automatisch verwerkt. Het kan namelijk zo zijn dat u de omschrijving van een oefening aangepast heeft aan de werkwijze binnen uw centrum. Dit zo maar overschrijven is dan niet wenselijk.

Om toch te zorgen dat de inhoud van uw eigen database bijgewerkt blijft is er een overzicht gekomen met oefeningen die in de Marktplaats anders zijn dan in de lokale omgeving. U kunt elke oefening openen en ziet dan precies de verschillen tussen de oefeningen. Als u de wijzigingen zinvol vindt kunt u deze direct downloaden zodat uw lokale database bijgewerkt is.

U vindt het nieuwe overzicht op de pagina 'Stamgegevens > Oefeningen' en dan rechts in de kantlijn 'Updates vanuit de marktplaats'.


Hoofdbehandelaar

Het portaal stuurt wanneer nodig attenderingen naar een behandelaar over een patiënt. Dit kan zijn omdat een patiënt bijna geen huiswerk meer heeft of juist een afwijkende waarde ingeeft bij een vragenlijst.

Tot nu toe berekende het portaal zelf naar welke behandelaar deze berichten verstuurd werden. Als een patiënt echter overgedragen werd naar een ander team dan ging dat niet altijd goed. Het is daarom nu mogelijk zelf te kiezen wie de 'hoofdbehandelaar' is en wie daarmee de meldingen voor deze patiënt ontvangt.

Als er geen hoofdbehandelaar gekozen is dan berekent het portaal zelf wie de meldingen moet krijgen. Er gaan dus geen meldingen verloren!

Kleine verbeteringen

  • De pagina 'Mijn profiel' is opnieuw vormgegevem
  • Bij het berekenen van de actieve behandelaren op de pagina 'Mijn behandelteam' wordt er naast het klaarzetten van huiswerk nu ook gekeken naar het versturen en ontvangen van berichten.
  • Het installeren van de beeldbel-plugin is verder geoptimaliseerd
  • Bij het aanmaken van van vragen in de vragenlijst kan er ook een vraagtype 'VAS score' toegevoegd worden
  • Er is een extra filmpje bij de E-learning voor behandelaren bijgekomen waarin ze kort te zien krijgen hoe de patiëntenkant er uit ziet
  • Het kopiëren van tekst uit Word bij de artikelen is verbeterd. Spaties vielen soms weg en tabellen werden helemaal niet getoond.

Vragen?

Neem contact met ons op via support@telerevalidatie.nl