logo

Releasenotes Versie 2024-1

Releasedatum: 12 maart 2024 - Bekijk andere releasenotes


Op 12 maart is er een nieuwe release van het Telerevalidatie.nl portaal uitgekomen. Op deze pagina staan alle wijzigingen beschreven.

Minddistrict koppeling

Telerevalidatie.nl zet zich in om multidisciplinair werken rond een patiënt steeds toegankelijker te maken. Om dit te realiseren integreren we met steeds meer partners om zo multidisciplinaire inhoud via één ingang aan te kunnen bieden. Met trots laten we daarom de nieuwe Minddistrict koppeling zien.

Via deze koppeling kunnen behandelaren zien welke Minddistrict modules een patiënt al heeft en dan doorklikken naar de juiste Module binnen het Minddistrict platform. Patiënten zien bij 'Informatie' welke Minddistrict modules ze open hebben staan en kunnen vanaf daar ook direct doorklikken naar de Module zelf.

De koppeling maakt het handmatig aanmaken van Minddistrict accounts voor professionals en patiënten overbodig en biedt een Single Sign On mechanisme, zodat gebruikers niet meerdere keren in hoeven te loggen.

Inhoudelijke controle van informatie

Klanten voegen steeds vaker zelf nieuwe informatie items toe. Daarmee wordt het portaal steeds breder inzetbaar. Die informatie kan na een periode echter achter gaan lopen en zou periodiek bekeken moeten worden. Het portaal ondersteunt je hier nu in. Bij elk informatie item kun je nu aangeven dat je deze inhoud goedkeurt voor een periode van 12, 18 of 24 maanden. In het overzicht met alle informatie items kun je filteren op items die opnieuw goedgekeurd moeten worden.

Regelmatig inhoud controleren en goedkeuren zorgt ervoor dat je patiënten steeds de juiste informatie kunt aanbieden.

Grafieken bij een vragenlijst

Vragenlijsten die de patiënt meerdere keren ingevuld heeft, geven een trend aan. Deze trend kun je nu ook zichtbaar maken met een grafiek. Je kunt bij een geschikte vraag aangeven dat deze in een grafiek weergegeven mag worden. Als je dan bij een patiënt kijkt, zie je van die vragenlijst een lijngrafiek met de betreffende data. De standaard waarde bij een vraag is dat deze niet getoond worden in een grafiek. Je moet dit dus expliciet aanzetten voor elke vraag waarvan je een grafiek wilt hebben.

Berekeningen, nummers, VAS en BORG vragen zijn geschikt om te tonen in een grafiek.

Schriftje niet langer in het menu bij een professional

De manier waarop de meeste behandelaren het Schriftje bekijken, is via het tabblad 'Schriftje' bij een patiënt. Dan zie je alleen de berichten van die ene patiënt in een overzichtelijke opsomming.

In het hoofdmenu staat, afhankelijk van de instellingen, ook een linkje naar het Schriftje. Die link verwijst dan naar een pagina waar je alle recente berichten van het Schriftje kunt zien. Niet alleen van patiënten waar je direct bij betrokken bent, maar van alle patiënten in je team. Dat is dus een enorme hoeveelheid, waardoor de pagina steeds minder nuttig wordt. De pagina laden vraagt door al die informatie ook steeds meer tijd wat het nut alleen maar verder af doet nemen.

Met deze release is daarom de verwijzing naar het Schriftje in het menu van een professional verborgen. Een heel deel van de klanten had dit zelf al gedaan maar dat is nu voor iedereen zo. Als je die link heel graag terug wilt hebben dan kan dit via Beheer > Instellingen > Professionals en dan 'Toon het schriftje in het menu van een professional' weer op 'Ja' te zetten.

Beveiliging: Melding bij wachtwoord vergeten

Als een gebruiker het wachtwoord vergeten is, dan kan dit via de 'Wachtwoord vergeten'-functie opnieuw ingesteld worden. De gebruiker vult het e-mailadres in en krijgt dan een e-mail met een link om een nieuw wachtwoord te kiezen. Als de gebruiker een onbekend e-mailadres opgeeft ziet deze een melding dat het niet gelukt is.

Deze manier van werken is erg gebruiksvriendelijk voor de gebruiker, maar wordt steeds vaker afgeraden. Een aanvaller kan door heel vaak een e-mailadres in te vullen raden of er een account is met dat e-mailadres. De kans is klein dat dit gebeurt, maar het is wel een potentieel risico.

Via Beheer -> Instellingen -> Beveiliging kan een applicatiebeheerder deze melding uitzetten. Dan krijgt de gebruiker altijd de melding "Wachtwoord reset link is verzonden", terwijl dit niet altijd het geval is. Gebruikers die vergeten zijn met welk e-mailadres ze in moeten loggen wachten dan op een e-mail die nooit verstuurd zal worden.

QR Login voor behandelaren

Steeds meer behandelaren maken gebruik van de App. Patiënten konden al eenvoudig inloggen via een QR-code en behandelaren kunnen dat nu ook.

Via 'Mijn profiel' kun je als behandelaar klikken op 'QR Login' en dan zie je een pagina met de QR-code. Als je de App nog niet hebt, zie je daar ook een linkje naar Google Play en de Apple Store zodat je deze direct kunt downloaden.

Via Beheer -> Instellingen -> Professional kan een applicatiebeheerder deze functionaliteit uitzetten. Deze staat standaard aan.

Aanpassingen aan de App

De nieuwe App is door de eerste klanten in gebruik genomen. De feedback hiervan wordt verwerkt zodat we over niet al te lange tijd verwachten dat alle klanten er gebruik van kunnen maken. Naast verbeteringen is er ook nieuwe functionaliteit toegevoegd.

Onboarding voor patiënten

Een patiënt die de eerste keer inlogt in de App krijgt nu een korte onboarding te zien. Per geactiveerd onderdeel is er een scherm met een korte toelichting. Deze tekst is aan te passen via Beheer -> Instellingen -> Patiënten.

Push notificaties voor patiënten

Patiënten ontvangen via de App nu ook Pushnotificaties als er een nieuw bericht voor hen klaar staat. Ook de dagelijkse herinnering voor opdrachten wordt nu verzonden via een Pushnotificatie.

Melding einde Activiteitenschema

Zoals eerder besproken verdwijnt per juni 2024 het activiteitenschema. Behandelaren worden hier nu in het portaal ook op gewezen via een melding. Patiënten zie deze melding niet.

Kleine wijzigingen

 • Een beheerder kan via Beheer -> Instellingen -> Patiënten aanpassen hoeveel patiënten er op een pagina getoond worden.
 • Een beheerder kan een informatie item nu aan meer dan één categorie verbinden.
 • Een professional kan nu ook een begin en/of einddatum bij de afwezigheidsmelding opgeven.
 • Een professional kan nu via een icoontje de inhoud van een bericht kopiëren. Hiermee kun je daarna die tekst plakken in bijvoorbeeld Microsoft Word of het EPD

Bugreleases

Hieronder vind je van elke bugrelease wat er precies is opgelost.

2024-1.1 19 maart 2024
 • Er is een bug opgelost die er voor zorgde dat lange antwoorden bij een informatie item afgekapt werden in de PDF export. TS-1788
 • Er is een wijziging geweest waardoor je in de tijdindeling bij een korte activiteit een mouse over kunt zien met de volledige omschrijving.TS-1789
 • Er is een bug opgelost met het sluiten van de modal tijdens het bewerken van de tijdindeling. TS-1801
2024-1.2 27 maart 2024
 • Er is een wijziging geweest waardoor je nu bij een maatwerk berekening bij een vragenlijst ook de berekening zelf kunt zien.
 • Er is een wijziging geweest waardoor je nu bij een aantal Emailtemplates naast een url ook een link tag hebt waarmee je in de E-mail een aanklikbare link hebt. TS-1810
 • Er is een wijziging geweest waardoor je als beheerder een tekst op kunt geven die voor elke behandelaar getoond wordt. Hiermee kun je bijvoorbeeld communiceren over een actuele storing COC-6772
 • Er is een wijziging geweest waardoor je als beheerder een vragenlijst kunt dupliceren. Hierdoor krijg je dan een kopie van de originele vragenlijst die je verder aan kunt passen.
2024-1.2 2 april 2024
 • Er is een bug opgelost met het exporteren van een PDF met oefeningen vanaf een mobiele telefoon. COC-6962
 • Er is een bug opgelost waardoor er in bepaalde gevallen HTML tags te zien waren in de tijdindeling. COC-6961
 • Er is een bug opgelost waardoor er lege grafieken bij een vragenlijst getoond werden of dat de schaal plotseling veranderde nadat er een nieuwe vragenlijst beantwoord was. COC-6964
 • Er is een wijziging geweest waardoor je nu als behandelaar bij een afgeronde vragenlijst aan kunt geven dat deze opnieuw open gezet moet worden voor een patiënt.
2024-1.3 12 april 2024
 • Er is een bug opgelost met het tonen van de instructies bij het exporteren van een PDF met oefeningen. COC-6868
 • Er is een bug opgelost waardoor links in een berichtje in de App niet altijd aanklikbaar waren COC-6868
 • Er is een bug opgelost waardoor er een X zichtbaar was bij de bijlagen van een informatie item TS-1845
 • Er is een bug opgelost waardoor je in Google Chrome niet meer dan 2 registraties achter elkaar kon maken in de tijdindeling COC-6977
 • Er is een bug opgelost waardoor je in de App als beheerder bij het versturen van een bericht geen patiënten kunt selecteren die buiten je team vallen COC-6978
 • Er is een wijziging geweest waardoor je bij een bericht ook .jfif bestanden kunt meesturen.TS-1843
2024-1.4 22 april 2024
 • Er zijn een heel aantal verbeteringen doorgevoerd waardoor het portaal nu sneller zou moeten laden
 • Er is een encoding probleem opgelost waardoor je de tekst van het helpitem over meldingen niet goed kon lezen COC-6987
 • Er is een bug opgelost waardoor professionals zonder rechten op het schriftje hier wel meldingen over konden ontvangen
 • Er is een wijziging geweest waardoor je als beheerder de afwezigheidsmelding van een collega aan of uit kunt zetten
Voor de App zijn er de volgende wijzigingen geweest
 • Gemaakte video's worden niet langer meer gecomprimeerd voordat ze verzonden worden.
 • Je moet nu bevestigen dat je een foto of video wilt verwijderen uit de lijst bij berichten, het schriftje en Mijn Media
 • Patiënten kunnen nu ook vragen van het type tabel beantwoorden in een vragenlijst
 • Mantelzorgers krijgen nu een melding dat de App tot juni nog niet geschikt is voor hun i.p.v. een foutmelding
 • Linkjes in berichten of het schriftje zijn nu aanklikbaar
2024-1.5 25 april 2024
 • Er is een aanpassing geweest waardoor uitgeschreven patiënten niet langer meer meegenomen in de statistieken op de detailpagina van een teamCOC-6993
 • Er is een bug opgelost waardoor bij het kopiëren van een vragenlijst de afhankelijkheden niet altijd goed meekwamen COC-6991
 • Er is een bug opgelost waardoor een link niet altijd aanklikbaar was in een bericht COC-6996
 • Er is een bug opgelost waardoor ouders van een kind op hun eigen startpagina een melding zagen dat ze een behandelaar om een doelgroep moesten vragen COC-6979
 • Er is een bug opgelost waardoor patiënten op hun startpagina geen indicatie zagen dat er nog oudere, ongelezen, informatie items waren TS-1864
 • Er is een aanpassing geweest waardoor je in het overzicht met oefeningen en informatie items de pagina bewaard blijft als je iets bekijkt en weer terug gaat naar het overzicht COC-6997
Voor de App zijn er de volgende wijzigingen geweest
 • Er is nu voortgang informatie van het uploaden van bestande bij berichten, het schriftje, perosonlijke oefeningen en persoonlijke informatie items
 • Je kunt nu bij Mijn Media iets langer duwen op de afbeelding van een video om dan de video zelf te kunnen bekijken
 • Er is een bug opgelost waardoor je op sommige Samsung telefoons geen PDF of Word bijlages kon downloaden
2024-1.6 7 mei 2024
 • Er is een wijziging geweest waardoor je in het portaal nu meerdere video's tegelijk af kunt spelen COC-7003
 • Er is een wijziging geweest waardoor je als beheerder nu de introductietekst bij de helpinformatie kunt wijzigen TS-1862
Voor de App zijn er de volgende wijzigingen geweest
 • Er is een bug opgelost waardoor je patiënten zonder rechten op de Berichten maar met rechten op het Schriftje geen inhoud kon sturen via Mijn Media TS-1858
 • Er is een bug opgelost met het beantwoorden van een 'Aankruisvakjes' vraag in een vragenlijst TS-1875
 • Er is een scroll probleem opgelost met het weergeven van het overzicht met informatie items TS-1876
 • Er is een bug opgelost met het kunnen klikken op een link in de beschrijving van een oefening TS-1879
2024-1.7 17 mei 2024
 • Er is een bug opgelost waardoor je geen correcte foutmelding kreeg als je in sommige browsers bij het instellen van de twee factor authenticatie een lege TOTP code probeerde te versturen COC-7028
 • Er is een aanpassing geweest aan de aankruisvakjes vraag in een vragenlijst waarbij er een anders, nl optie beschikbaar is. Deze anders optie is nu direct in te vullen en je hoeft niet meer eerst het vinkvakje aan te vinken TS-1875
Voor de app zijn er de volgende wijzigingen geweest
 • Er is een bug opgelost met het beantwoorden van een aankruisvakjes vraag waarbij er een anders, nl optie beschikbaar is TS-1879
 • De manier waarop je vanuit de App video's kunt opnemen is aangepast. Hierdoor worden video's in een lagere resolutie opgenomen en hierdoor sneller verstuurd.
2024-1.8 30 mei 2024
 • Er is een bug opgelost waardoor je de gegevens van een patiënt zonder doelgroep niet kon aanpassen COC-7052
 • Er is een bug opgelost waarbij lange antwoorden in een vragenlijst niet altijd goed getoond werden in de PDF COC-7043
 • Er is een bug opgelost in de lay-out van de PDF export met oefeningen TS-1892
 • Er is een wijziging geweest aan het downloaden van een PDF van het Schriftje door een patiënt. Hierdoor werkt het downloaden van een PDf ook voor patiënten met heel veel berichten TS-1888
Voor de app zijn er de volgende wijzigingen geweest
 • Er is een tekst aangepast tijdens het maken van een nieuwe foto/video COC-7054
 • Er is een aanpassing geweest van de weergave van toegevoegde bijlages bij een bericht COC-7054

Vragen?

Neem contact met ons op via support@telerevalidatie.nl