logo

Releasenotes Versie 2024-1

Releasedatum: 12 maart 2024 - Bekijk andere releasenotes


Op 12 maart is er een nieuwe release van het Telerevalidatie.nl portaal uitgekomen. Op deze pagina staan alle wijzigingen beschreven.

Minddistrict koppeling

Telerevalidatie.nl zet zich in om multidisciplinair werken rond een patiënt steeds toegankelijker te maken. Om dit te realiseren integreren we met steeds meer partners om zo multidisciplinaire inhoud via één ingang aan te kunnen bieden. Met trots laten we daarom de nieuwe Minddistrict koppeling zien.

Via deze koppeling kunnen behandelaren zien welke Minddistrict modules een patiënt al heeft en dan doorklikken naar de juiste Module binnen het Minddistrict platform. Patiënten zien bij 'Informatie' welke Minddistrict modules ze open hebben staan en kunnen vanaf daar ook direct doorklikken naar de Module zelf.

De koppeling maakt het handmatig aanmaken van Minddistrict accounts voor professionals en patiënten overbodig en biedt een Single Sign On mechanisme, zodat gebruikers niet meerdere keren in hoeven te loggen.

Inhoudelijke controle van informatie

Klanten voegen steeds vaker zelf nieuwe informatie items toe. Daarmee wordt het portaal steeds breder inzetbaar. Die informatie kan na een periode echter achter gaan lopen en zou periodiek bekeken moeten worden. Het portaal ondersteunt je hier nu in. Bij elk informatie item kun je nu aangeven dat je deze inhoud goedkeurt voor een periode van 12, 18 of 24 maanden. In het overzicht met alle informatie items kun je filteren op items die opnieuw goedgekeurd moeten worden.

Regelmatig inhoud controleren en goedkeuren zorgt ervoor dat je patiënten steeds de juiste informatie kunt aanbieden.

Grafieken bij een vragenlijst

Vragenlijsten die de patiënt meerdere keren ingevuld heeft, geven een trend aan. Deze trend kun je nu ook zichtbaar maken met een grafiek. Je kunt bij een geschikte vraag aangeven dat deze in een grafiek weergegeven mag worden. Als je dan bij een patiënt kijkt, zie je van die vragenlijst een lijngrafiek met de betreffende data.

Berekeningen, nummers, VAS en BORG vragen zijn geschikt om te tonen in een grafiek.

Schriftje niet langer in het menu bij een professional

De manier waarop de meeste behandelaren het Schriftje bekijken, is via het tabblad 'Schriftje' bij een patiënt. Dan zie je alleen de berichten van die ene patiënt in een overzichtelijke opsomming.

In het hoofdmenu staat, afhankelijk van de instellingen, ook een linkje naar het Schriftje. Die link verwijst dan naar een pagina waar je alle recente berichten van het Schriftje kunt zien. Niet alleen van patiënten waar je direct bij betrokken bent, maar van alle patiënten in je team. Dat is dus een enorme hoeveelheid, waardoor de pagina steeds minder nuttig wordt. De pagina laden vraagt door al die informatie ook steeds meer tijd wat het nut alleen maar verder af doet nemen.

Met deze release is daarom de verwijzing naar het Schriftje in het menu van een professional verborgen. Een heel deel van de klanten had dit zelf al gedaan maar dat is nu voor iedereen zo. Als je die link heel graag terug wilt hebben dan kan dit via Beheer > Instellingen > Professionals en dan 'Toon het schriftje in het menu van een professional' weer op 'Ja' te zetten.

Beveiliging: Melding bij wachtwoord vergeten

Als een gebruiker het wachtwoord vergeten is, dan kan dit via de 'Wachtwoord vergeten'-functie opnieuw ingesteld worden. De gebruiker vult het e-mailadres in en krijgt dan een e-mail met een link om een nieuw wachtwoord te kiezen. Als de gebruiker een onbekend e-mailadres opgeeft ziet deze een melding dat het niet gelukt is.

Deze manier van werken is erg gebruiksvriendelijk voor de gebruiker, maar wordt steeds vaker afgeraden. Een aanvaller kan door heel vaak een e-mailadres in te vullen raden of er een account is met dat e-mailadres. De kans is klein dat dit gebeurt, maar het is wel een potentieel risico.

Via Beheer -> Instellingen -> Beveiliging kan een applicatiebeheerder deze melding uitzetten. Dan krijgt de gebruiker altijd de melding "Wachtwoord reset link is verzonden", terwijl dit niet altijd het geval is. Gebruikers die vergeten zijn met welk e-mailadres ze in moeten loggen wachten dan op een e-mail die nooit verstuurd zal worden.

QR Login voor behandelaren

Steeds meer behandelaren maken gebruik van de App. Patiënten konden al eenvoudig inloggen via een QR-code en behandelaren kunnen dat nu ook.

Via 'Mijn profiel' kun je als behandelaar klikken op 'QR Login' en dan zie je een pagina met de QR-code. Als je de App nog niet hebt, zie je daar ook een linkje naar Google Play en de Apple Store zodat je deze direct kunt downloaden.

Via Beheer -> Instellingen -> Professional kan een applicatiebeheerder deze functionaliteit uitzetten. Deze staat standaard aan.

Aanpassingen aan de App

De nieuwe App is door de eerste klanten in gebruik genomen. De feedback hiervan wordt verwerkt zodat we over niet al te lange tijd verwachten dat alle klanten er gebruik van kunnen maken. Naast verbeteringen is er ook nieuwe functionaliteit toegevoegd.

Onboarding voor patiënten

Een patiënt die de eerste keer inlogt in de App krijgt nu een korte onboarding te zien. Per geactiveerd onderdeel is er een scherm met een korte toelichting. Deze tekst is aan te passen via Beheer -> Instellingen -> Patiënten.

Push notificaties voor patiënten

Patiënten ontvangen via de App nu ook Pushnotificaties als er een nieuw bericht voor hen klaar staat. Ook de dagelijkse herinnering voor opdrachten wordt nu verzonden via een Pushnotificatie.

Melding einde Activiteitenschema

Zoals eerder besproken verdwijnt per juni 2024 het activiteitenschema. Behandelaren worden hier nu in het portaal ook op gewezen via een melding. Patiënten zie deze melding niet.

Kleine wijzigingen

  • Een beheerder kan via Beheer -> Instellingen -> Patiënten aanpassen hoeveel patiënten er op een pagina getoond worden.
  • Een beheerder kan een informatie item nu aan meer dan één categorie verbinden.
  • Een professional kan nu ook een begin en/of einddatum bij de afwezigheidsmelding opgeven.
  • Een professional kan nu via een icoontje de inhoud van een bericht kopiëren. Hiermee kun je daarna die tekst plakken in bijvoorbeeld Microsoft Word of het EPD

Bugfixes

Hieronder vind je van elke bugrelease wat er precies is opgelost.

Er zijn nog geen bugreleases geweest voor deze versie

Vragen?

Neem contact met ons op via support@telerevalidatie.nl