Releasenotes Versie 2022-1
Op 29 maart is er een nieuwe release van het Telerevalidatie.nl portaal uitgekomen. Op deze pagina staan alle wijzigingen beschreven. Om deze wijzigingen ook meer onder de aandacht te brengen van behandelaren is onderstaande video gemaakt. Elke behandelaar krijgt deze eenmalig te zien bij de eerste keer inloggen na het uitvoeren van de release.
Vragenlijsten en informatie klaarzetten
Er komen steeds meer informatie-items en vragenlijsten beschikbaar binnen het portaal. Dat op zich is goed nieuws, maar maakt het soms wel lastig om inhoud terug te vinden. Om dit beter te kunnen doen, is het klaarzetten van informatie of vragenlijsten opnieuw vormgegeven. Hierdoor lijkt het meer op de manier waarop ook oefeningen klaargezet kunnen worden.
De grootste veranderingen zijn
- Alle informatie-items en vragenlijsten zijn nu klaar te zetten voor elke patiënt. Er is dus geen filter meer op basis van de doelgroep;
- Het is makkelijker de juiste inhoud te vinden;
- Er is nu een preview te zien van een informatie-item of vragenlijst, zodat je ook kunt zien wat je precies klaarzet;
- Vragenlijsten en informatie-items kunnen favoriet gemaakt worden, waardoor je inhoud, die je vaker gebruikt, sneller terug kunt vinden.
Deze wijzigingen hebben alleen effect voor behandelaren. De patiënten merken hier niets van.
Filteren op functie als patiënt
In release V2021-4 is het mogelijk gemaakt om als behandelaar het schriftje van een patiënt te filteren. Hiermee is het mogelijk om alleen berichten van de fysiotherapeut, ergotherapeut of de groepsleiding te bekijken.
Deze functionaliteit is nu ook beschikbaar voor de patiënt. De patiënt kan in het portaal én in de App tijdens het bekijken van het schriftje nu ook filteren op deze functie.
Toegang tot ouders van kinderen van 18 jaar en ouders
In release V2021-2 is het mogelijk gemaakt om ouders toegang te geven tot het portaal van hun kind. Afhankelijk van de leeftijd van het kind is hier wel expliciet toestemming voor nodig van het kind zelf. Deze toegang stopte automatisch nadat het kind 18 jaar geworden was.
In deze release krijgen kinderen, die onlangs 18 jaar zijn geworden, de vraag of ze de toegang voor hun ouders willen behouden. Als het kind hiermee instemt, blijft de toegang zoals die was voor de achttiende verjaardag.
Uitbreiding helpfunctie
Onze supportafdeling bekijkt regelmatig waar we veel vragen over krijgen. Deze vragen proberen we dan vollediger of duidelijk te beantwoorden in de helpfunctie. De helpfunctie is met deze release uitgebreid met artikelen over:
- Wie krijgt welke notificaties en waarom;
- De NTA 7516 richtlijn voor veilig E-mailen en hoe wij daar mee omgaan.
Kleine verbeteringen
- De achterliggende backend voor de App is versneld. Hierdoor is onder andere het schriftje en het overzicht met patiënten als behandelaar een heel stuk sneller geworden.
- De afbeeldingen bij een oefening worden groter getoond en zijn niet meer altijd vierkant. Hierdoor kun je beter zien om welke oefening het gaat. Bij het klaarzetten van oefeningen kun je met je muis over het plaatje heen gaan. Er verschijnt dan een veel grotere versie van het plaatje.
- Er is een extra permissie gekomen voor het mogen downloaden uit de marktplaats. Hierdoor kun je collega’s toegang geven tot de Marktplaats, maar daarmee niet direct de mogelijkheid geven om zelf oefeningen of informatie te downloaden.
- In de marktplaats is het nu ook inzichtelijk als een informatie item al lokaal beschikbaar is. Je kan dan ook direct doorklikken naar het betreffende item.
- Bij het beheren van oefeningen zijn extra filters beschikbaar gekomen voor o.a. fysieke oefeningen.
- De contacten die een patiënt zelf toevoegt als onderdeel van ‘Mijn netwerk’ zijn nu ook inzichtelijk voor een behandelaar. Als je de rechten hebt om de Two Factor Status van een gebruiker te resetten, dan kun je dat ook voor deze contacten doen.
- Het formaat van foto’s die worden geüpload, worden bij het schriftje of de berichten nu aangepast. Voorheen sloegen we deze foto’s in de originele resolutie op, maar met deze release verkleinen we deze naar een maximale breedte of hoogte van 720px. Hierdoor laden deze foto’s een stuk sneller in het portaal en vooral in de App.