logo

Releasenotes Versie 2021-1

Releasedatum: 8 februari 2021 - Bekijk andere releasenotes


Two factor authenticatie

Binnen het portaal was de 2 factor authenticatie al beschikbaar. 2 factor authenticatie betekent dat alle gebruikers (patiënten en behandelaren) na het inloggen nog een extra 6-cijferige beveiligingscode moeten invullen. Wat echter wel nieuw is, is dat deze code nu ook via een app gegenereerd kan worden in plaats van dat de code enkel via E-mail of SMS verzonden wordt.

Om een code te genereren kunnen de apps Microsoft Authenticator of Google Authenticator App gebruikt worden. De beheerder kan bij de algemene instellingen inschakelen dat de patiënt de mogelijkheid krijgt om de 2 factor authenticatie over te slaan. Deze mogelijkheid staat niet standaard aan, aangezien we aanraden om de 2 factor authenticatie wel te gebruiken om de privacy van de patiënt te bevorderen.

Voorleesfunctie in het portaal

Vanaf nu wordt Readspeaker geïntegreerd in het portaal. Readspeaker is software die het voorlezen van tekst op het portaal mogelijk maakt. In de nieuwe release kan Readspeaker zowel voor informatie-items als bij helpitems gebruikt worden. Readspeaker zet de tekst van de items om naar spraak. Dit maakt de inhoud van de items toegankelijker voor patiënten. Readspeaker is nu slechts beschikbaar in het portaal, maar we werken samen met de leverancier om dit ook in de App te verwerken.

Let op: De voorleesfunctie is alleen beschikbaar op de productieomgeving van het portaal.

De App

In de nieuwe release zijn ook dit keer weer een aantal veranderingen in de App terecht gekomen:

  1. Ook de app ondersteunt nu het inloggen via 2 factor authenticatie.
  2. Een patiënt kan als er gebruik gemaakt wordt van de ‘Activiteitenweger’ nu ook via de App activiteiten ‘wegen’.
  3. Vanaf de pagina ‘Mijn team’ kun je direct een berichtje sturen naar een behandelaar.
  4. Bij het selecteren van een geadresseerde bij het versturen van een berichtje is er nu een zoekmogelijkheid. Hierdoor is het eenvoudiger om de juiste behandelaar te vinden.
  5. De app ondersteunt nu ook vragenlijsten met het vraagtype `Tabel`.

Kleine verbeteringen

  • Als behandelaar kun je op het tabblad ‘Informatie’ bij een patiënt zien of deze opmerkingen heeft toegevoegd of een gekoppelde vragenlijsten heeft ingevuld.
  • Het exporteren van vragenlijsten naar Excel is versneld. Hierdoor kunnen er nu ook grotere datasets geëxporteerd worden.
  • Als beheerder is het mogelijk een interne opmerking toe te voegen aan een oefening. Deze is in te zien bij het klaarzetten van een oefening voor een patiënt. Met zo een opmerking kun je bijv. een indicatie geven of de oefening vooral geschikt is voor een specifieke patiëntengroep.
  • Bij het exporteren van een oefenschema voor een patiënt worden de afbeeldingen van oefeningen die geen video maar een afbeelding hebben nu ook meegenomen in de PDF.
  • De maximale lengte van een basisprogramma is opgerekt van 8 naar 16 weken.
  • maximale termijn voor het automatisch starten van informatie of vragenlijsten bij een doelgroep is opgerekt van 90 naar 180 dagen.

Vragen?

Neem contact met ons op via support@telerevalidatie.nl