logo

Releasenotes Versie 2018-4

Releasedatum: 28 augustus 2018 - Bekijk andere releasenotes


Van artikelen naar informatie items

We krijgen steeds meer vraag naar een handige manier om informatie te delen met de patiënt. Hiervoor hadden we al de ‘Artikelen’ maar die functionaliteit bleek niet altijd toereikend. In deze versie zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd waardoor het voor beheerders nu mogelijk is om interactieve modules te maken die de patiënt ondersteunen tijdens en na de behandeling.


Wat is er dan zoal veranderd?

  1. Vragenlijsten toegevoegd; Het is nu mogelijk om onder elk ‘blok’ een vragenlijst toe te voegen. Deze vragenlijsten kunnen via het portaal zelf gedefinieerd worden. Hiermee kan de patiënt vragen beantwoorden op basis van de gelezen tekst/het filmpje. De ingevulde antwoorden zijn voor de behandelaar in te zien.
  2. Oefeningen toegevoegd; Er kunnen onder elk ‘blok’ nu ook oefeningen toegevoegd worden. De patiënt ziet een overzicht van de oefeningen, kan de inhoud hiervan bekijken en aangeven dat de oefening gedaan is. De oefening wordt dan voorzien van een vinkje en de patiënt kan verder gaan.
  3. Weergave blok; Als beheerder kun je nu de weergave van een ‘blok’ beïnvloeden. Zo kun je nu kiezen voor een gekleurde streep aan de linkerkant om ergens extra nadruk op te leggen. Ook kun je een ‘blok’ standaard in laten klappen om achtergrondinformatie die niet voor iedereen relevant is te verbergen.
  4. Lay-out verbeterd; De lay-out is nog een keer goed bekeken en geoptimaliseerd zodat de door u gemaakte informatie er mooi uitziet. Zo worden filmpjes van Youtube en Vimeo nu standaard op de volledige breedte van de pagina getoond.

App voor behandelaren

De nieuwe versie van de App is niet langer alleen voor patiënten maar nu ook voor behandelaren. Als behandelaar kun je gebruik maken van de App voor het eenvoudig maken van persoonlijke oefeningen voor een patiënt.


Als je inlogt zie je een overzicht met je patiënten waarbij je door kunt klikken naar een detailscherm. Hier kun je van de patiënt de reeds aanwezige persoonlijke oefeningen inzien en aangeven dat je een nieuwe oefening aan wil maken. Via de App kun je een oefening met een foto, video of geluidsfragment toevoegen. Na het opslaan wordt de oefening inclusief bijlage geüpload en is dan direct bruikbaar bij het klaarzetten van een oefenschema. De bijlage wordt na het uploaden automatisch verwijderd zodat er geen privacy gevoelige informatie achter blijft op het device.

App voor kinderen

In samenwerking met Merem is er nu ook een App gemaakt voor kinderen. De functionaliteit binnen de App is nagenoeg gelijk maar de weergave is anders door o.a. het kleurgebruik en de icoontjes. Deze versie van de App is ook beschikbaar voor andere klanten. Neem hiervoor contact op met support!


Koppeling VIR

Na een intensieve samenwerking en testperiode is de koppeling met het R-EPD van de VIR daadwerkelijk gereed. Via de koppeling kunnen behandelaren direct doorklikken vanuit het R-EPD naar Telerevalidatie.nl zonder daarbij opnieuw in te loggen. De gegevens van de patiënt, inclusief de behandelrelaties, worden hierbij meegegeven zodat nieuwe patiënten niet meer met de hand aangemaakt hoeven te worden.


Patiënten zien op het startscherm van het patiëntenportaal van de VIR direct de verschillende Telerevalidatie.nl taken die er voor die dag klaar staan. Vervolgens kan men doorklikken en direct aan de slag gaan.


Verbeteringen activiteitenschema

Binnen het activiteitenschema worden de doelen en de uitgevoerde activiteiten weergegeven in een grafiek per week. Hier is nu een extra mogelijkheid bijgekomen om de grafiek in te zien met totalen per week. Hiermee kan de voortgang over een langere periode inzichtelijk gemaakt worden.

Ook krijgt de patiënt bij de eerste keer gebruik van het activiteitenschema een korte rondleiding van de verschillende mogelijkheden die er zijn.

Kleine verbeteringen

  • Er zijn bij een aantal rapportages bij statistieken filters toegevoegd. Hiermee kan gefilterd worden op team of op doelgroep.
  • De inhoud van de tijdindeling is nu door zowel patiënt als behandelaar te downloaden in PDF formaat. De weergave is zo compact mogelijk gemaakt zodat deze PDF’s eenvoudig toe te voegen zijn in het EPD.
  • Bij aanmaken van een nieuwe patiënt kun je nu direct aangeven of jijzelf hoofdbehandelaar bent of niet. Hierdoor staat deze instelling direct goed en krijgt de juiste persoon de alerts.
  • Via de algemene instellingen kun je nu een standaard waarde opgeven voor tijdindeling (gebruik droomweek ja/nee, registreren in toekomst ja/nee, standaard primaire beoordeling).
  • De periode voor de melding geen huiswerk voor een patiënt is aangepast. Deze stopt nu automatisch nadat een patiënt 4 weken of langer geen opdrachten gehad heeft.
  • De patiënt ontvangt nu een melding, vergelijkbaar met de melding bij een nieuw bericht, als een behandelaar iets in zijn of haar schriftje geschreven heeft.
  • Bij overzicht met professionals is er nu een filtermogelijkheid op teams.
  • Bij het downloaden van oefeningen en doelgroepen uit de marktplaats worden niet meer automatisch de categorieën overgenomen. Het bleek dat dit regelmatig de bestaande categoriestructuur overhoop haalde doordat deze net anders was dan in het centrale register. Nieuw gedownloade oefeningen komen nu allemaal in ‘Zonder categorie’ terecht. Ook wordt er niet meer automatisch een doelgroep aangemaakt.
  • Bij de tijdindeling wordt de patiënt niet langer gevraagd om de tijd per minuut nauwkeurig maar per kwartier nauwkeurig op te geven.
  • In de App kan een gebruiker aangeven dat het wachtwoord getoond moet worden tijdens het invullen.
  • In de App kan de gebruiker nu ook zelf zijn wachtwoord wijzigen.

Vragen?

Neem contact met ons op via support@telerevalidatie.nl