logo

Releasenotes Versie 2018-3

Releasedatum: 1 mei 2018 - Bekijk andere releasenotes


Extra functionaliteit in de App

Met de nieuwe release is er ook een nieuwe versie van de App beschikbaar. De nog missende onderdelen van Telerevalidatie.nl zijn hier nu in verwerkt. Zo kan de patiënt nu het schriftje gebruiken, het activiteitenschema invullen en een vragenlijst beantwoorden. Ook is het mogelijk om via de App een nieuwe profielfoto toe te voegen of een foto/video mee te sturen als bijlage bij een bericht.

Activiteitenschema aangepast

In de nieuwe versie is het activiteitenschema helemaal opnieuw vormgegeven. Het idee erachter is gelijk gebleven maar de weergave is aangepast zo dat deze beter aansluit bij de rest van het portaal. Daarnaast is het aantal beschikbare categorieën uitgebreid naar 10 categorieën. Ook kunt u per categorie een eenheid opgeven. Zo kunt u de ene activiteit in minuten uitdrukken en een andere juist in meters, herhalingen of een andere eenheid.

Instructies bij oefeningen

Het opgeven van instructies bij het oefenschema is verder uitgebreid. Zo kunt u nu aangeven dat een oefening meer dan één keer per dag uitgevoerd moet worden. U kunt per oefening aangeven of deze 1 of meerdere sessies per dag vraagt. De patiënt kan de oefening vervolgens meerdere keren als gedaan markeren.

Daarnaast is het mogelijk om een algemene instructie voor het oefenen op te geven. Dit is een korte tekst die voor de patiënt zichtbaar is bij het starten van het oefenen. Via deze instructie kunt u algemene informatie of juist een extra motivatie doorgeven aan de patiënt. Als deze instructies worden aangepast krijgt de patiënt hier een melding van. Zo weet u zeker dat de patiënt de instructie ook gelezen heeft.

Koppeling van oefenen, activiteiten en tijdindeling

Het is nu mogelijk om informatie uit andere onderdelen van het portaal terug te laten komen in de tijdindeling. Zo kun je nu bij een doelgroep aangeven dat er een automatische koppeling tussen het oefenen en de tijdindeling moet zijn. Dit betekend dat op een dag dat er 5 oefeningen zijn, de patiënt bij tijdindeling automatisch een blokje krijgt met de tekst '5 oefeningen'. De patiënt kan dit blokje zelf slepen naar het tijdstip waarop hij/zij de oefeningen echt uit wil voeren. Als de patiënt het blokje sleept naar een andere dag dan worden de oefeningen ook verplaatst naar de nieuwe datum. Het activiteitenschema kan op een vergelijkbare manier gekoppeld worden.

Privacybeleid

Met de ingang van de Algemene verordening gegevensbescherming is het verplicht om een privacybeleid te hebben voor het portaal. Dit privacybeleid wordt ook in de App getoond. Via de instellingen is het nu mogelijk zelf een privacybeleid op te geven. In de implementatietoolkit zit een voorbeeld privacybeleid wat als basis gebruikt kan worden. Stem de definitieve versie dit beleid goed af met uw interne Security Officer!

Kleine verbeteringen

  • Kopiëren bij tijdindeling; Bij het invullen van het onderdeel tijdindeling is het nu voor de patiënt en behandelaar mogelijk een hele dag te kopiëren.
  • Borgschaal bij het activiteitenschema; Bij het registreren van een activiteit in het activiteitenschema is het nu mogelijk dat de patiënt een borgschaal invult over die activiteit.
  • Volgorde van oefeningen bij het klaarzetten oefenschema; Bij het zoeken naar oefeningen kan er nu in plaats van enkel op titel ook op Aantal keer gebruikt gesorteerd worden. In dat laatste geval worden de oefeningen die u als behandelaar regelmatig gebruikt bovenaan te staan.
  • Nascholing voor behandelaren; Elke nieuwe versie, te beginnen met deze, zal een kort filmpje bevatten met alle wijzigingen voor behandelaren. Direct na het inloggen worden de behandelaren hier op geattendeerd, Hiermee wordt het eenvoudiger voor behandelaren om bij te houden wat er zoal is aangepast.

Vragen?

Neem contact met ons op via support@telerevalidatie.nl