logo

Releasenotes Versie 4.0

Releasedatum: Releasedatum: 17 januari 2016 - Bekijk andere releasenotes


Release video

Wij hebben alle vernieuwingen in de 4.0 versie samengevat in een korte video. In deze video wordt stap voor stap uitleg gegeven waar de vernieuwingen zich bevinden en wat deze vernieuwingen precies inhouden.

Herstructurering items

Deze versie is niet zomaar een kleine verbetering van de vorige versies maar is echt een nieuwe versie. Op basis van klantervaringen zijn veel van de pagina's binnen de applicaties qua vormgeving, indeling en inhoud aangepast. Dit betekend niet dat alles anders is maar wel dat onderdelen waar we veel vragen over kregen aangepast zijn.

De grootste verandering is te zien op de detailpagina van een patiënt. Een heel aantal tabs hebben een nieuwe, duidelijkere naam gekregen en bevatten nu elk minder tekst en zijn meer gefocust op functionaliteit. Hierdoor is het zeker voor nieuwe gebruikers eenvoudiger om aan de slag te gaan met de applicatie.



Om nieuwe gebruikers verder te helpen zijn op bijna alle pagina's korte helpblokken toegevoegd waarin uitgelegd wordt wat je op de pagina kunt doen. Via een duidelijke link kun je vervolgens doorklikken naar een uitgebreidere helpagina. Als er dan iets onduidelijk is dan is het antwoord dus eenvoudig te vinden. De helpfunctie is ook volledig herzien. Alle teksten zijn herschreven en voorzien van screenshots in een hoge resolutie. Antwoord op een vraag vinden is hierdoor nog eenvoudiger.


Ook de weergave voor de patiënt is anders geworden. De pagina 'Mijn planning' is komen te vervallen en 'Mijn voortgang' heet nu eenvoudigweg 'Vragenlijsten'. Ook voor de patiënt is er veel aanvullende helpinformatie beschikbaar gekomen. Dit zal het gebruik zeker stimuleren.


Wat is er nieuw in deze versie?

  • Bij de E-mail templates die gebruikt worden is er nu ook een mogelijkheid om aan te geven dat deze ook per SMS verzonden mogen worden. Als een patiënt of behandelaar een mobiel nummer opgeeft dan kunnen ze deze berichten ook per SMS ontvangen. SMS berichten worden doorgaans sneller gelezen dan E-mailberichten. Dit activeert patiënten dan ook vaak om aan de slag te gaan met het portaal.
  • Bij het versturen van berichten is het soms ook prettig om documenten uit te kunnen wisselen. Daarom is het nu mogelijk om bij het versturen van een bericht een bijlage mee te sturen. Hiermee kan je bijvoorbeeld afbeeldingen, Word, Excel of pdf-bestanden uitwisselen.
  • Bij het activiteitenschema was er altijd een keuze voor wandelen of fietsen. Het is nu mogelijk deze per patiënt te personaliseren. Een behandelaar kan dus zelf bepalen welk soort activiteit relevant is voor een patiënt en dit aanpassen.
  • Bij een doelgroep is het nu mogelijk om aan te geven dat dit een nabehandel doelgroep is. Dit heeft vooral effect op de startpagina. Bij een nabehandeltraject hoeft de behandelaar zelf geen oefeningen meer klaar te zetten maar krijgt de patiënt een overzicht van oefeningen die men al eerder heeft gedaan en die via 'Aanvullend oefenen' uitgevoerd kunnen worden. Door een nabehandel doelgroep te maken en bijvoorbeeld de berichtenmodule uit te zetten is het mogelijk patiënten na de behandeling nog een periode gebruik te laten maken van het portaal zonder dat dit een behandelaar tijd kost.
  • Het uitschrijven van een patiënt is een goede manier om het overzicht met patiënten actueel te houden. Het was al mogelijk om een patiënt uit te schrijven maar dit was voor veel gebruikers onduidelijk. Er is daarom een nieuwe dialoog beschikbaar via het 'Acties' menu bij een patiënt waarmee het uitschrijfproces gestart kan worden.
  • Het portaal maakt steeds meer gebruikt van E-mail voor zowel patiënten als behandelaren. Een deel van deze E-mail komt in de spambox terecht. We hebben daarom een aantal optimalisaties doorgevoerd waardoor de meeste E-mailprogramma's onze E-mails niet meer als spam markeren. Mocht een E-mail toch geblokkeerd worden dan is dit nu ook terug te zien bij de achtergrondtaken.
  • Met een groeiend aantal oefeningen is het voor behandelaars steeds belangrijker om te weten welke oefeningen er nu precies zijn. Hier waren tot nu toe slechts beperkte mogelijkheden voor. In deze versie is het daarom nu mogelijk om een gebruikersrol leesrechten te geven op de oefeningen. Hiermee kunnen alle behandelaren met die rol oefeningen inzien, maar deze niet wijzigen of verwijderen. Zo kan je je collega's inzage geven in wat er zoals beschikbaar is.
  • Op basis van feedback van de gebruikersgroep is het tijdschrijven aangepast. Het is nu mogelijk om een primaire en eventueel een secundaire schaal te kiezen op basis waarvan een activiteit gemarkeerd wordt. De primaire schaal bepaald ook de kleur van het blokje in de agendaweergave. Zo is het eenvoudiger om snel een overzicht te krijgen van de tijdbesteding van een patiënt.
  • Bij een artikel was het al mogelijk om bijlages en afbeeldingen toe te voegen. Op verzoek is hier nu ook de mogelijkheid om een video's toe te voegen bijgekomen. Bij het wijzigen van een artikel is het nu mogelijk om een video te uploaden die vervolgens door alle lezers bekeken kan worden.

Beveiligingen

  • Het aantal foutieve inlogpogingen is ingeperkt. Nu krijg je na 5x foutief inloggen de melding dat er gedurende 5 minuten niet opnieuw ingelogd kan worden. Dit beperkt de mogelijkheden op een zogenaamde brute force aanval.
  • Nu het mogelijk is om bij een template aan te geven dat deze ook per SMS verzonden kan worden is het nu ook mogelijk de notificaties voor de Two Factor Authenticatie (2FA) per SMS te ontvangen.

Kleine aanpassingen

  • Als je nu in het overzicht met patiënten zoekt, komt er melding te staan dat niet alle patiënten getoond worden omdat er filtercriteria aanwezig zijn.
  • De sortering van een berichtenstroom is aangepast. De nieuwste berichten staan nu bovenaan in plaats van onderaan.
  • De opmerkingen die een patiënt bij een oefening toe kan voegen zijn hernoemd. Deze heten nu 'Persoonlijke notities' waarbij duidelijk wordt gemaakt dat deze primair voor de patiënt zelf zijn en dat een behandelaar hier niet altijd naar kijkt.
  • Op het detailscherm van een patiënt werden altijd al de behandelaren van die patiënt getoond. Bij elke behandelaar wordt nu ook getoond of deze recent via het portaal de detailpagina van een patiënt ingezien heeft.

Bugs

  • Het uploaden van een foto of video bij een (persoonlijke) oefening vanaf een iPad of iPhone werkt weer.
  • De dialogen sluiten nu niet meer als je op een andere plek op de pagina klikt maar alleen via de knoppen die hiervoor bedoelt zijn. Hierdoor is het niet meer mogelijk om werk te verliezen als u mis klikt.
  • De startpagina van een beheerder toont niet meer het totaal aantal patiënten maar alleen het aantal patiënten dat niet is uitgeschreven.

Wat is er verdwenen in deze versie

  • De pagina 'Mijn planning' bij een patiënt; Deze pagina stond bij de meeste organisaties al uit en werd door de meeste gebruikers als dubbel ervaren.
  • Het downloaden van een PDF met een samenvatting van beantwoorde vragenlijsten op de pagina 'Mijn voortgang' van een patiënt; Uit statistieken bleek dat deze functionaliteit niet werd gebruikt.
  • De stopwatch functie bij het bekijken van een oefening; Veel van de gebruikers snapten niet goed waarom de stopwatch er überhaupt was. Patiënten die de stopwatch gebruikten gaven aan dat het nu vooral aanspoorde om de oefening sneller te doen. Dat kwam de kwaliteit van de oefening niet ten goede.

Vragen?

Neem contact met ons op via support@telerevalidatie.nl