Releasenotes Versie 3.16


Releasedatum: 4 juli 2016

Wat is er nieuw in deze versie?

Beeldbellen

Contact hebben met de patiënt of als behandelaren onderling is één van de basiselementen van Telerevalidatie.nl. Met deze release is daar een extra mogelijkheid aan toegevoegd: een digitaal consult. Een digitaal consult is een gepland moment waarop twee of meer personen via het portaal een beeldbel verbinding maken.

Via het portaal is het mogelijk om als behandelaar een moment in te plannen en aan te geven wie hierbij aanwezig moeten zijn. Betrokkenen zien binnen het portaal dat ze een digitaal consult hebben, wanneer het moment daar is kunnen ze verbinding maken. De achterliggende beeldbel techniek wordt geleverd door Centric via hun Centric Video connect platform.

De beeldbel functionaliteit wordt de komende maanden door twee instellingen in een pilot uitgetest. Wilt u ook deelnemen dan kan je contact opnemen met Matthijs van Dorp.

Antwoordmogelijkheid bij een artikel

Onlangs zijn de lay-out mogelijkheden van een artikel al aangepast zodat het eenvoudiger is om fraai vormgegeven informatie aan te bieden aan patiënten. Nu is er ook een mogelijkheid bijgekomen om de informatie interactiever te maken. U kunt nu aangeven dat een blokje tekst een antwoordmogelijkheid heeft. Er verschijnt voor de patiënt dan een mogelijkheid om een antwoord op te geven dat vervolgens bewaard blijft. Dit kan gebruikt worden voor een reflectie mogelijkheid van een patiënt op de zojuist gelezen informatie of voor het aangeven van geleerde punten.

Persoonlijkere standaard profielfoto

In het portaal kan iedereen zijn eigen profielfoto uploaden die op diverse plekken terug komt. Als iemand geen eigen profielfoto geupload had, werd er een standaard icoontje getoond. In deze versie is dit aangepast naar de initialen van een gebruiker in een grijze cirkel. Hierdoor is het beter inzichtelijk wie er betrokken zijn bij huiswerk, een berichtenstroom of een digitaal consult.

Mogelijkheden voor niet ingelogde gebruikers

In deze versie zijn er ook extra mogelijkheden bijgekomen voor mensen die het portaal bezoeken maar die (nog) niet ingelogd zijn. Via de instellingen is het mogelijk om een contactformulier aan te zetten waarmee bezoekers een vraag kunnen stellen. Er volgt dan een E-mail naar een te configureren E-mailadres waarop geantwoord kan worden.

Daarnaast is het nu ook mogelijk om aan te geven dat een bezoeker zichzelf in kan schrijven als patiënt. Via een formulier kan een bezoeker zijn persoonsgegevens invoeren waarna er een account voor hem/haar wordt aangemaakt. Deze optie zal vooral binnen de ouderen zorg toegepast worden en is waarschijnlijk minder toepasbaar voor revalidatieinstellingen.

Zowel het contactformulier als het inschrijfformulier staan standaard uit en kunnen door een applicatiebeheerder zelf geactiveerd worden.

Beveiliging

In deze release zijn geen specifieke wijzigen doorgevoerd die gericht zijn op (informatie) beveiliging.

Kleine verbeteringen

  • Bij een datumveld in een vragenlijst verschijnt nu bij het invullen een datumselectie
  • Toelichting bij een vragenlijst is niet meer begrenst op 250 karakters

Bugfixes

  • De pagina Mijn voortgang bij een patiënt zonder behandelaren gaf een foutmelding
  • Op een iPad was het niet mogelijk om uit te loggen doordat het menu direct weer verdween
  • Op de compacte startpagina werd het aantal uit te voeren oefeningen niet direct aangepast na het afronden van een oefening
  • Er kon niet door behandelaars over een patiënt gecommuniceerd worden die zelf geen rechten voor de berichtenmodule heeft

Versie 3.16.1

18 juli 2016

Kleine verbeteringen

  • De tekst die verschijnt wanneer de patiënt geen huiswerk heeft kan nu via de settings aangepast worden.
  • Gebruikers hoeven geen rechten tot de berichten module meer te hebben om een opmerking bij een oefening te kunnen plaatsen.
  • Bij het exporteren van alle vragenlijsten is de slecht functionerende optie 'Exporteren naar PDF' verwijderd.

Bugfixes

  • Wanneer er een consult aangemaakt wordt die al gestart is, wordt er direct een spreekkamer aangemaakt.
  • Patiënten kunnen nu ook met de Safari browsers Nadien en Leven Met Pijn bekijken.